Loading...
News 2017-10-05T03:37:04+11:00

NEWS

ЗАЕВ ВО ПАНИКА ПОРАДИ КАМПУС МАКЕДОНИЈА НА #БОЈКОТИРАМ ПРЕД ВЛАДАТА!

By | December 18th, 2018|Categories: Latest News|Tags: , |

Во врска со употребата на сила и сериозна закана за [...]

Comments Off on ЗАЕВ ВО ПАНИКА ПОРАДИ КАМПУС МАКЕДОНИЈА НА #БОЈКОТИРАМ ПРЕД ВЛАДАТА!

СКАНДАЛОЗНА ОДЛУКА НА УСТАВНИОТ СУД: СЕ ПРОГЛАСИ ЗА НЕНАДЛЕЖЕН И ЈА ОТФРЛИ ИНИЦИЈАТИВАТА ЗА ПОНИШТУВАЊЕ НА ОДЛУКАТА ЗА ПРИСТАПУВАЊЕ КОН ИЗМЕНА НА УСТАВОТ ЗАРАДИ ПРОМЕНА НА ИМЕТО НА ДРЖАВАТА!

By | December 14th, 2018|Categories: Latest News|Tags: , , , , |

Уставниот суд на Македонија на вчерашната триесет и прва седница [...]

Comments Off on СКАНДАЛОЗНА ОДЛУКА НА УСТАВНИОТ СУД: СЕ ПРОГЛАСИ ЗА НЕНАДЛЕЖЕН И ЈА ОТФРЛИ ИНИЦИЈАТИВАТА ЗА ПОНИШТУВАЊЕ НА ОДЛУКАТА ЗА ПРИСТАПУВАЊЕ КОН ИЗМЕНА НА УСТАВОТ ЗАРАДИ ПРОМЕНА НА ИМЕТО НА ДРЖАВАТА!

Goseva: Where is the competence of the Parliament to change the name of the state?

By | December 13th, 2018|Categories: Latest News|Tags: , , , , |

The Constitutional Court today discussed the decision of the Assembly [...]

Comments Off on Goseva: Where is the competence of the Parliament to change the name of the state?

ИНИЦИЈАТИВА ДО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА РЕПУБЛИКАТА ЗА ДИПЛОМАТСКИ ОДНОСИ СО 19 ДРЖАВИ!

By | November 29th, 2018|Categories: Latest News, Press Release|Tags: , , , , , , |

Светскиот Македонски Конгрес (СМК) до Претседателот на Републиката поднесе иницијатива [...]

Comments Off on ИНИЦИЈАТИВА ДО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА РЕПУБЛИКАТА ЗА ДИПЛОМАТСКИ ОДНОСИ СО 19 ДРЖАВИ!

Никола Груевски: “Во барањето за политички азил наведов дека истиот го барам заради политички прогон од новата влада предводен од партијата СДСМ”

By | November 21st, 2018|Categories: Latest News|Tags: , , , |

Пишува- Никола Груевски Денес Република Унгарија, земја членка на ЕУ [...]

Comments Off on Никола Груевски: “Во барањето за политички азил наведов дека истиот го барам заради политички прогон од новата влада предводен од партијата СДСМ”

The Macedonian who was elected Judge in Ohio answered Mickoski: We are the Republic of Macedonia and nothing else!

By | November 11th, 2018|Categories: Latest News|

We are the Republic of Macedonia and nothing else, wrote [...]

Comments Off on The Macedonian who was elected Judge in Ohio answered Mickoski: We are the Republic of Macedonia and nothing else!

WMC & MHRMI File Criminal Charges Against All MPs Who Voted to Change Macedonia’s Name

By | November 11th, 2018|Categories: Latest News, Press Release|Tags: , , , , , |

The World Macedonian Congress and Macedonian Human Rights Movement International [...]

Comments Off on WMC & MHRMI File Criminal Charges Against All MPs Who Voted to Change Macedonia’s Name

MACEDONIAN LINGUISTICAL ROOTS – Found in Segments of the English Language and in Biblical Texts

By | November 1st, 2018|Categories: Latest News|Tags: , , , , , , |

World Macedonian Congress – Australia is proud to announce a [...]

Comments Off on MACEDONIAN LINGUISTICAL ROOTS – Found in Segments of the English Language and in Biblical Texts

Обраќање на отворањето на првата Национална конференција за византологија и медиевистика на тема „Самуиловата држава – 1000 години потоа (1018-2018)“

By | October 26th, 2018|Categories: Latest News|Tags: , , |

Почитувани присутни, Дами и господа, Чест ми е да ве [...]

Comments Off on Обраќање на отворањето на првата Национална конференција за византологија и медиевистика на тема „Самуиловата држава – 1000 години потоа (1018-2018)“

MHRMI CONDEMNS BRUTAL WESTERN TACTICS AIMED AT CHANGING MACEDONIA’S NAME, DEMANDS DEFENCE OF MACEDONIA BY MACEDONIAN POLITICIANS

By | October 24th, 2018|Categories: Latest News|Tags: , , , , , |

In another illegal session of Macedonian Parliament, this one on [...]

Comments Off on MHRMI CONDEMNS BRUTAL WESTERN TACTICS AIMED AT CHANGING MACEDONIA’S NAME, DEMANDS DEFENCE OF MACEDONIA BY MACEDONIAN POLITICIANS

ОДЛУКАТА ЗА ПРИСТАПУВАЊЕ КОН ИЗМЕНИ НА УСТАВОТ ЗАРАДИ ПРОМЕНА НА ИМЕТО И ИДЕНТИТЕТОТ Е НЕПРИФАТЛИВА И НИШТОВНА!

By | October 21st, 2018|Categories: Latest News, Press Release|Tags: , , , , , , |

За Македонците, по род и државјанство, од сите делови на [...]

Comments Off on ОДЛУКАТА ЗА ПРИСТАПУВАЊЕ КОН ИЗМЕНИ НА УСТАВОТ ЗАРАДИ ПРОМЕНА НА ИМЕТО И ИДЕНТИТЕТОТ Е НЕПРИФАТЛИВА И НИШТОВНА!

Прес Конференција на Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски!

By | October 20th, 2018|Categories: Latest News|Tags: , , , |

„За 200 години од сега, што мислите луѓето кого ќе [...]

Comments Off on Прес Конференција на Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски!

Letter from the President of VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski to Wes Mitchell, Assistant Secretary of State

By | October 18th, 2018|Categories: Latest News|Tags: , , , |

Distinguished Assistant Secretary of State Mr Mitchell, I read your [...]

Comments Off on Letter from the President of VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski to Wes Mitchell, Assistant Secretary of State
Load More Posts

NEWS BY TODOR PETROV

EU I NATO NE SE DOSTOJNI ZA PROMENA NA IMETO NA DRŽAVATA I IDENTITETOT NA NACIJATA!

By | December 4th, 2017|Categories: News by Todor Petrov|Tags: , , , , , |

Pišuva Todor PETROV Se ispotepavme da ja nema Jugoslavija, sami [...]

Comments Off on EU I NATO NE SE DOSTOJNI ZA PROMENA NA IMETO NA DRŽAVATA I IDENTITETOT NA NACIJATA!

SITE MAKEDONCI EDEN ZA DRUG, ZA AMANETOT MAKEDONSKI!

By | December 2nd, 2017|Categories: Latest News, News by Todor Petrov|Tags: , , , , , |

Makedoncite i Makedonija se pod agresija po site osnovi i [...]

Comments Off on SITE MAKEDONCI EDEN ZA DRUG, ZA AMANETOT MAKEDONSKI!

NE, “MAKEDONSKA DIJASPORA”, TUKU MAKEDONSKIOT SVET I MAKEDONCITE VO SVETOT!

By | October 23rd, 2017|Categories: News by Todor Petrov|

Pišuva Todor PETROV- Upotrebata na zborot "dijaspora" vo dvaesetiprviot vek [...]

Comments Off on NE, “MAKEDONSKA DIJASPORA”, TUKU MAKEDONSKIOT SVET I MAKEDONCITE VO SVETOT!

IVANOV IMA APSOLUTNO SUSPENZIVNO PRAVO NA ZAKONOT ZA UPOTREBA NA JAZICITE, BEZ ODGOVORNOST!

By | September 20th, 2017|Categories: Latest News, News by Todor Petrov|Tags: , , , |

Pišuva Todor PETROV - Vo soglasnost so členot 75 od [...]

Comments Off on IVANOV IMA APSOLUTNO SUSPENZIVNO PRAVO NA ZAKONOT ZA UPOTREBA NA JAZICITE, BEZ ODGOVORNOST!

Makedonski Manifest i Svetskiot Makedonski Kongres go otfrlaat donesuvanjeto na predlog-Zakonot za upotreba na jazicite

By | September 6th, 2017|Categories: Latest News, News by Todor Petrov|Tags: , , , , |

PREDLOG-ZAKONOT ZA UPOTREBATA NA JAZICITE E ANTIUSTAVEN, TREBA DA SE [...]

Comments Off on Makedonski Manifest i Svetskiot Makedonski Kongres go otfrlaat donesuvanjeto na predlog-Zakonot za upotreba na jazicite

ZOŠTO PRETSEDATELOT NA REPUBLIKATA NE E VRHOVEN KOMANDANT NA VOORUŽENITE SILI NA MAKEDONIJA?

By | August 20th, 2017|Categories: News by Todor Petrov|Tags: , , , , , |

Pišuva Todor PETROV Spored členot 79 od Ustavot “(1) Pretsedatelot [...]

Comments Off on ZOŠTO PRETSEDATELOT NA REPUBLIKATA NE E VRHOVEN KOMANDANT NA VOORUŽENITE SILI NA MAKEDONIJA?

LJUBOVTA KON OKUPIRANIOT RODEN KRAJ NE E IREDENTIZAM!

By | August 18th, 2017|Categories: News by Todor Petrov|Tags: , , , , , , |

Pišuva Todor PETROV Grčkoto ministerstvo za nadvorešni raboti ja obvini [...]

Comments Off on LJUBOVTA KON OKUPIRANIOT RODEN KRAJ NE E IREDENTIZAM!

EDNO E JAVNA UPOTREBA NA MAJČIN JAZIK, A DRUGO E SLUŽBEN JAZIK VO DRŽAVNATA I JAVNATA ADMINISTRACIJA NA CELATA TERITORIJA NA DRŽAVATA!

By | August 16th, 2017|Categories: News by Todor Petrov|Tags: , , , , , , |

Zakonot za jazicite najdobro go ilustrira Ali Ahmeti, koj nikogaš [...]

Comments Off on EDNO E JAVNA UPOTREBA NA MAJČIN JAZIK, A DRUGO E SLUŽBEN JAZIK VO DRŽAVNATA I JAVNATA ADMINISTRACIJA NA CELATA TERITORIJA NA DRŽAVATA!

MAKEDONSKIOT JAZIK GO INTEGRIRA OPŠTESTVOTO, NO PREDLOG-ZAKONOT ZA JAZICITE JA DEZINTEGRIRA DRŽAVATA!

By | August 12th, 2017|Categories: News by Todor Petrov|Tags: , , , , |

Pišuva Todor PETROV Da beše dvojazičnosta recept za demokratija, odamna [...]

Comments Off on MAKEDONSKIOT JAZIK GO INTEGRIRA OPŠTESTVOTO, NO PREDLOG-ZAKONOT ZA JAZICITE JA DEZINTEGRIRA DRŽAVATA!

MAKEDONCITE MORA DA SE OSLOBODAT OD ZLOTO NA VRHOVIZMOT!

By | August 8th, 2017|Categories: News by Todor Petrov|Tags: , , , , , , |

Vi go prenesuvame vo celost pozdravniot govor na pretsedatelot na [...]

Comments Off on MAKEDONCITE MORA DA SE OSLOBODAT OD ZLOTO NA VRHOVIZMOT!

ОДБЕЛЕЖАН 10 АВГУСТ – СВЕТСКИОТ ДЕН ЗА СЕМАКЕДОНСКО ПОМИРУВАЊЕ И ОБЕДИНУВАЊЕ!

By | August 8th, 2017|Categories: News by Todor Petrov|Tags: , , , , , |

7 август 2017 година, Скопје, Македонија - Светскиот Македонски Конгрес [...]

Comments Off on ОДБЕЛЕЖАН 10 АВГУСТ – СВЕТСКИОТ ДЕН ЗА СЕМАКЕДОНСКО ПОМИРУВАЊЕ И ОБЕДИНУВАЊЕ!
Load More Posts