3 04, 2019

СПОМЕНИЦИТЕ ОД АНТИЧКА МАКЕДОНИЈА НЕ СЕ АНТИЧКО ГРЧКО МИНАТО!

By | 2019-04-03T14:12:58+11:00 April 3rd, 2019|Latest News, News by Todor Petrov|Comments Off on СПОМЕНИЦИТЕ ОД АНТИЧКА МАКЕДОНИЈА НЕ СЕ АНТИЧКО ГРЧКО МИНАТО!

Пишува Тодор ПЕТРОВ Спомениците од античка Македонија не се античко грчко минато како што велат Алексис Ципрас и Зоран Заев! Спомениците од античка Македонија се македонско културно-историско наследство! И во македонската култура и историја нема дисконтинуитет, туку континуитет од пред нашата ера до денес... Во времето на античка Македонија не постоела Грција! Атина за првпат [...]

6 03, 2019

Macedonian-Canadian Community Denounces Illegally-Imposed Name Change on the Republic of Macedonia

By | 2019-03-06T01:29:50+11:00 March 6th, 2019|Latest News|Comments Off on Macedonian-Canadian Community Denounces Illegally-Imposed Name Change on the Republic of Macedonia

“The rule of law, democratic principles, human rights and the will of the people” are supposed values that all Western countries espouse, yet they blatantly violate them in the illegal name change forced on the Republic of Macedonia, which changes the name, identity and history of Macedonia and all Macedonians throughout the world. This includes [...]

21 02, 2019

ЧЛЕНОВИТЕ НА ВЛАДАТА И СОБРАНИЕТО КОГА ТОГАШ ЌЕ ОДГОВАРААТ ПРЕД СУДОТ НА НАРОДОТ, ИСТОРИЈАТА И ПРАВДАТА!

By | 2019-02-21T03:59:48+11:00 February 21st, 2019|Latest News, News by Todor Petrov|Comments Off on ЧЛЕНОВИТЕ НА ВЛАДАТА И СОБРАНИЕТО КОГА ТОГАШ ЌЕ ОДГОВАРААТ ПРЕД СУДОТ НА НАРОДОТ, ИСТОРИЈАТА И ПРАВДАТА!

Отфрлена кривичната пријава на СМК од 14 септември 2018 година против Димитров и Заев 20 февруари 2019 година, Скопје, Македонија - Надлежен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Скопје донесе Решение за отфрлање на кривичната пријава поднесена од Светскиот Македонски Конгрес на 14.09.2018 година против две лица за повеќе кривични дела - Повреда на угледот [...]

21 02, 2019

Заев и Димитров нема да одговараат за велепредавство

By | 2019-02-21T03:43:52+11:00 February 21st, 2019|Latest News|Comments Off on Заев и Димитров нема да одговараат за велепредавство

Скопското обвинитeлство ја отфрли кривичната пријава на Светскиот македонски конгрес поднесена против премиерот Зоран Заев и министерот за надворешни работи, Никола Димитров, за велепредавство. Надлежен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Скопје донесел решение со кое се за отфрла кривичната пријава што беше поднесена од Светскиот македонски конгрес на 14 септември минатата година против Заев [...]

9 02, 2019

Macedonians of Hunza are distraught with the volatile situation in Macedonia!

By | 2019-02-09T02:29:19+11:00 February 9th, 2019|Latest News|Comments Off on Macedonians of Hunza are distraught with the volatile situation in Macedonia!

Irfan Karim is the World Macedonian Congress President for Pakistan, representing the Hunza people, who identify as Macedonians, and direct descendants of Alexander the Great.  Many of Alexander’s soldiers remained in the regions of Hunza and Kalash in today’s North Pakistan. WMC-Hunza President Irfan Karim The Hunza live in northern Pakistan, high in the mountains [...]

19 01, 2019

КУЧИЊАТА ЛАЈАТ: ДРЖТЕ ГО КРАДЕЦОТ! А КАРАВАНИТЕ СИ ВРВАТ…

By | 2019-01-19T15:24:43+11:00 January 19th, 2019|Latest News, News by Todor Petrov|Comments Off on КУЧИЊАТА ЛАЈАТ: ДРЖТЕ ГО КРАДЕЦОТ! А КАРАВАНИТЕ СИ ВРВАТ…

Кога нешто ќе украдете, народот вели, единствен спас од ризик да ве фатат е: Стојте в место и викајте држте го крадецот... Затоа, кога ќе сретнете коментари со наслов “Тодор Петров соработник на тајните служби”, “Тодор Петров предавник”, “Тодор Петров чадор на квислинзите”, “Тодор Петров агент на ЦИА и МИ6”, “Тодор Петров шпион на КГБ”, [...]

12 01, 2019

СМК – Меѓународно соопштение за медиумите

By | 2019-01-12T22:16:17+11:00 January 12th, 2019|Latest News, Press Release|Comments Off on СМК – Меѓународно соопштение за медиумите

12/01/2019, Сиднеј, Австралија - Светскиот Македонски Конгрес (СМК) остро го осудува вчерашниот чин на велепредавство кој го изврши Владата на Македонија. СМК е длабоко разочаран од сите 81 пратеник кои гласаа "ЗА" за промената на уставот и преименување на Република Македонија. Меѓународен Претседател Господин Тодор Петров, Меѓународен Под-Претседател и Глобален главен оперативен директор Џим Стефановски [...]

11 01, 2019

ГРУЕВСКИ – Незаборавајте дека ставате ,,црн печат,, на една 140 годишна крвава битка за македонското национално прашање.

By | 2019-01-11T07:46:30+11:00 January 11th, 2019|Latest News|Comments Off on ГРУЕВСКИ – Незаборавајте дека ставате ,,црн печат,, на една 140 годишна крвава битка за македонското национално прашање.

Пишува – НИКОЛА ГРУЕВСКИ Течат последните часови до промената на Уставот заради Преспанскиот договор и промената на името, идентитетот, историјата... Кога овие измени ќе поминат во македонскиот парламент, Грција сигурно нема да ја пропушти оваа историска шанса да постигне договор кој за нив е целосен триумф а за нас содржината на тој договор е национална [...]

8 01, 2019

President Ivanov: Let’s protect, respect and love the Republic of Macedonia

By | 2019-01-08T12:12:12+11:00 January 8th, 2019|Latest News|Comments Off on President Ivanov: Let’s protect, respect and love the Republic of Macedonia

The President of the Republic of Macedonia, Dr. Gjorge Ivanov, together with his wife, Ms. Maja Ivanova and his son Ivan, today attended the central celebration of the Nativity of Christ - Christmas in the Cathedral "St. Kliment Ohridski ", in Skopje, where the Head of the Macedonian Orthodox Church - Ohrid Archbishopric, HH Stefan, received [...]

4 01, 2019

ПОСЛЕ РЕФЕРЕНДУМОТ ЗА ДОГОВОРОТ СО ГРЦИЈА, ЧЛЕНСТВОТО ВО НАТО Е НЕУСТАВНО ПРЕД 30 СЕПТЕМВРИ 2020 ГОДИНА!

By | 2019-01-04T05:20:34+11:00 January 4th, 2019|Latest News, News by Todor Petrov|Comments Off on ПОСЛЕ РЕФЕРЕНДУМОТ ЗА ДОГОВОРОТ СО ГРЦИЈА, ЧЛЕНСТВОТО ВО НАТО Е НЕУСТАВНО ПРЕД 30 СЕПТЕМВРИ 2020 ГОДИНА!

Светскиот Македонски Конгрес (СМК) со индигнација го отфрла ултимативното барање на генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг за целосно завршување на процедурата во врска со Преспанскиот договор во Скопје и во Атина до 15-ти февруари 2019 година. Точно е дека Уставниот суд со Решение У.број 89/2017 од 7 февруари 2017 година не поведе постапка за [...]

Load More Posts