Loading...
News 2017-10-05T03:37:04+11:00

NEWS

The Prespa Agreement is “Illegal” – International Law Scholar, Francis Boyle.

By | March 24th, 2019|Categories: Latest News|Tags: , , , , , |

By Jim Stefanovski Hear what Renowned Scholar of the University [...]

Comments Off on The Prespa Agreement is “Illegal” – International Law Scholar, Francis Boyle.

Macedonian-Canadian Community Denounces Illegally-Imposed Name Change on the Republic of Macedonia

By | March 6th, 2019|Categories: Latest News|Tags: , , , , |

“The rule of law, democratic principles, human rights and the [...]

Comments Off on Macedonian-Canadian Community Denounces Illegally-Imposed Name Change on the Republic of Macedonia

Vladimir Putin says Russia will not move missiles closer to US unless American missiles move first

By | February 21st, 2019|Categories: Latest News|Tags: , , , |

Vladimir Putin said he will match any move by the [...]

Comments Off on Vladimir Putin says Russia will not move missiles closer to US unless American missiles move first

Заев и Димитров нема да одговараат за велепредавство

By | February 21st, 2019|Categories: Latest News|Tags: , , , |

Скопското обвинитeлство ја отфрли кривичната пријава на Светскиот македонски конгрес [...]

Comments Off on Заев и Димитров нема да одговараат за велепредавство

Recommendations to the President of the Republic of Macedonia, George Ivanov, by the World Macedonian Congress.

By | February 11th, 2019|Categories: Latest News|Tags: , , , |

President Ivanov did not sign the ‘Prespa Agreement’ by Dimitrov [...]

Comments Off on Recommendations to the President of the Republic of Macedonia, George Ivanov, by the World Macedonian Congress.

Macedonians of Hunza are distraught with the volatile situation in Macedonia!

By | February 9th, 2019|Categories: Latest News|Tags: , , , , , , |

Irfan Karim is the World Macedonian Congress President for Pakistan, [...]

Comments Off on Macedonians of Hunza are distraught with the volatile situation in Macedonia!

Greece Approval Of Macedonia Name Change Opens Path To NATO, EU Membership – Pompeo

By | January 26th, 2019|Categories: Latest News|Tags: , , , , |

Macedonia is poised to join NATO and the European Union [...]

Comments Off on Greece Approval Of Macedonia Name Change Opens Path To NATO, EU Membership – Pompeo

СМК – Меѓународно соопштение за медиумите

By | January 12th, 2019|Categories: Latest News, Press Release|Tags: , , , , , , |

12/01/2019, Сиднеј, Австралија - Светскиот Македонски Конгрес (СМК) остро го [...]

Comments Off on СМК – Меѓународно соопштение за медиумите

ГРУЕВСКИ – Незаборавајте дека ставате ,,црн печат,, на една 140 годишна крвава битка за македонското национално прашање.

By | January 11th, 2019|Categories: Latest News|Tags: , , , |

Пишува – НИКОЛА ГРУЕВСКИ Течат последните часови до промената на [...]

Comments Off on ГРУЕВСКИ – Незаборавајте дека ставате ,,црн печат,, на една 140 годишна крвава битка за македонското национално прашање.

President Ivanov: Let’s protect, respect and love the Republic of Macedonia

By | January 8th, 2019|Categories: Latest News|Tags: , , , |

The President of the Republic of Macedonia, Dr. Gjorge Ivanov, [...]

Comments Off on President Ivanov: Let’s protect, respect and love the Republic of Macedonia

Annual Address by the President of the Republic of Macedonia, Dr. Gjorge Ivanov, in the Assembly of the Republic of Macedonia

By | December 29th, 2018|Categories: Latest News|Tags: , , |

Distinguished attendees, The Constitution of the Republic of Macedonia obliges [...]

Comments Off on Annual Address by the President of the Republic of Macedonia, Dr. Gjorge Ivanov, in the Assembly of the Republic of Macedonia

ИНИЦИЈАТИВА ОД 150.000 ПОТПИСИ ЗА ЗАДОЛЖИТЕЛЕН РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПРАШАЊЕТО “ДАЛИ СТЕ ЗА ПРОМЕНА НА ИМЕТО НА ДРЖАВАТА МАКЕДОНИЈА ВО ДРЖАВА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА?“

By | December 26th, 2018|Categories: Latest News, Press Release|

Движењето #Бојкотирам денес одржа прес конференција, на која претседателот на [...]

Comments Off on ИНИЦИЈАТИВА ОД 150.000 ПОТПИСИ ЗА ЗАДОЛЖИТЕЛЕН РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПРАШАЊЕТО “ДАЛИ СТЕ ЗА ПРОМЕНА НА ИМЕТО НА ДРЖАВАТА МАКЕДОНИЈА ВО ДРЖАВА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА?“
Load More Posts

NEWS BY TODOR PETROV

СПОМЕНИЦИТЕ ОД АНТИЧКА МАКЕДОНИЈА НЕ СЕ АНТИЧКО ГРЧКО МИНАТО!

By | April 3rd, 2019|Categories: Latest News, News by Todor Petrov|Tags: , , , , |

Пишува Тодор ПЕТРОВ Спомениците од античка Македонија не се античко [...]

Comments Off on СПОМЕНИЦИТЕ ОД АНТИЧКА МАКЕДОНИЈА НЕ СЕ АНТИЧКО ГРЧКО МИНАТО!

ЧЛЕНОВИТЕ НА ВЛАДАТА И СОБРАНИЕТО КОГА ТОГАШ ЌЕ ОДГОВАРААТ ПРЕД СУДОТ НА НАРОДОТ, ИСТОРИЈАТА И ПРАВДАТА!

By | February 21st, 2019|Categories: Latest News, News by Todor Petrov|Tags: , , |

Отфрлена кривичната пријава на СМК од 14 септември 2018 година [...]

Comments Off on ЧЛЕНОВИТЕ НА ВЛАДАТА И СОБРАНИЕТО КОГА ТОГАШ ЌЕ ОДГОВАРААТ ПРЕД СУДОТ НА НАРОДОТ, ИСТОРИЈАТА И ПРАВДАТА!

КУЧИЊАТА ЛАЈАТ: ДРЖТЕ ГО КРАДЕЦОТ! А КАРАВАНИТЕ СИ ВРВАТ…

By | January 19th, 2019|Categories: Latest News, News by Todor Petrov|Tags: , , |

Кога нешто ќе украдете, народот вели, единствен спас од ризик [...]

Comments Off on КУЧИЊАТА ЛАЈАТ: ДРЖТЕ ГО КРАДЕЦОТ! А КАРАВАНИТЕ СИ ВРВАТ…

ПОСЛЕ РЕФЕРЕНДУМОТ ЗА ДОГОВОРОТ СО ГРЦИЈА, ЧЛЕНСТВОТО ВО НАТО Е НЕУСТАВНО ПРЕД 30 СЕПТЕМВРИ 2020 ГОДИНА!

By | January 4th, 2019|Categories: Latest News, News by Todor Petrov|Tags: , , , , , |

Светскиот Македонски Конгрес (СМК) со индигнација го отфрла ултимативното барање [...]

Comments Off on ПОСЛЕ РЕФЕРЕНДУМОТ ЗА ДОГОВОРОТ СО ГРЦИЈА, ЧЛЕНСТВОТО ВО НАТО Е НЕУСТАВНО ПРЕД 30 СЕПТЕМВРИ 2020 ГОДИНА!

МАНДАТОТ И ИМУНИТЕТОТ НА ПРАТЕНИКОТ НИКОЛА ГРУЕВСКИ!

By | November 29th, 2018|Categories: Latest News, News by Todor Petrov|Tags: , , , |

Пишува Тодор ПЕТРОВ Ирелевантно дали некој некого сака или не [...]

Comments Off on МАНДАТОТ И ИМУНИТЕТОТ НА ПРАТЕНИКОТ НИКОЛА ГРУЕВСКИ!

УСТАВНИОТ СУД ГО ПОТВРДИ ОДРЖУВАЊЕТО НА РЕФЕРЕНДУМОТ, БОЈКОТОТ ПРОДОЛЖУВА!

By | September 20th, 2018|Categories: Latest News, News by Todor Petrov|Tags: , , , , |

Денес во Уставниот суд на Македонија се одржа седница со [...]

Comments Off on УСТАВНИОТ СУД ГО ПОТВРДИ ОДРЖУВАЊЕТО НА РЕФЕРЕНДУМОТ, БОЈКОТОТ ПРОДОЛЖУВА!

ЗАЕВ ОДРАБОТИ ЗА БУГАРСКИОТ И ГРЧКИОТ ИДЕНТИТЕТ НА МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНЦИТЕ ТРЕБА ДА ОДРАБОТАТ ЗАЕВ ДА ЗАВРШИ ВО ИДРИЗОВО!

By | July 3rd, 2018|Categories: News by Todor Petrov|Tags: , , , , , |

Пишува Тодор ПЕТРОВ - Заев вели Спогодбата со Грција ни [...]

Comments Off on ЗАЕВ ОДРАБОТИ ЗА БУГАРСКИОТ И ГРЧКИОТ ИДЕНТИТЕТ НА МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНЦИТЕ ТРЕБА ДА ОДРАБОТАТ ЗАЕВ ДА ЗАВРШИ ВО ИДРИЗОВО!

ЗОШТО “REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA“ А НЕ “REPUBLIC OF NORTHERN MACEDONIA“?

By | June 27th, 2018|Categories: News by Todor Petrov|Tags: , , , , , |

Пишува Тодор ПЕТРОВ -  Ја паметиме Тројанската војна која траела [...]

Comments Off on ЗОШТО “REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA“ А НЕ “REPUBLIC OF NORTHERN MACEDONIA“?

МАМО ЈАС НЕ САКАМ ДА УМРАМ, ТАТО ЈАС ВЕЧНО ОВДЕ ЌЕ ЖИВЕАМ…

By | April 13th, 2018|Categories: News by Todor Petrov|Tags: , , |

Пишува Тодор ПЕТРОВ -  Денес е ден за помен и [...]

Comments Off on МАМО ЈАС НЕ САКАМ ДА УМРАМ, ТАТО ЈАС ВЕЧНО ОВДЕ ЌЕ ЖИВЕАМ…

УСТАВНИОТ СУД СУСПЕНДИРА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЧЛЕНСТВО НА МАКЕДОНИЈА ВО НАТО!

By | April 5th, 2018|Categories: News by Todor Petrov|Tags: , , , , |

Пишува Тодор ПЕТРОВ- Во членот 120 од Уставот е утврдена [...]

Comments Off on УСТАВНИОТ СУД СУСПЕНДИРА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЧЛЕНСТВО НА МАКЕДОНИЈА ВО НАТО!

КОЈ ЈА ПЛАЌА ЕКИПАТА И КРАНОТ “ЕГЗЕКУТОР“ ОД БУГАРИЈА ВО ДУПКАТА НА ПЛАЦОТ ПОЗАДИ ТЦ “РАМСТОР“?

By | March 31st, 2018|Categories: News by Todor Petrov|Tags: , , , |

Пишува Тодор ПЕТРОВ -  На социјалните мрежи се појавија фотографии [...]

Comments Off on КОЈ ЈА ПЛАЌА ЕКИПАТА И КРАНОТ “ЕГЗЕКУТОР“ ОД БУГАРИЈА ВО ДУПКАТА НА ПЛАЦОТ ПОЗАДИ ТЦ “РАМСТОР“?

SO SITE RAZLIKI MEǴU NAS MAKEDONCITE, SAMO MAKEDONIJA E NAŠ EDINSTVEN ZAEDNIČKI IMENITEL I SODRŽATEL! ḰE JA ODBRANIME!

By | March 2nd, 2018|Categories: Latest News, News by Todor Petrov|Tags: , , , , , |

Vi go prenesuvame vo celost govorot na pretsedatelot na Svetskiot [...]

Comments Off on SO SITE RAZLIKI MEǴU NAS MAKEDONCITE, SAMO MAKEDONIJA E NAŠ EDINSTVEN ZAEDNIČKI IMENITEL I SODRŽATEL! ḰE JA ODBRANIME!
Load More Posts