28 04, 2019

INTERVIEW OF THE PRESIDENT OF WMC ON GREEK STATE OWNED RADIO & TELEVISION, ERT

By | 2019-04-28T13:38:08+10:00 April 28th, 2019|Latest News, News by Todor Petrov|Comments Off on INTERVIEW OF THE PRESIDENT OF WMC ON GREEK STATE OWNED RADIO & TELEVISION, ERT

April 27, 2019, Skopje, Macedonia -  In this initial report, we present you just one part of the interview with the President of the World Macedonian Congress, Todor Petrov, for the state-owned Greek Radio Television ERT, with journalist Georgios Georgiadis, filmed on April 20, 2019. We will publish the subtitled interview at a later date. The President [...]

3 04, 2019

СПОМЕНИЦИТЕ ОД АНТИЧКА МАКЕДОНИЈА НЕ СЕ АНТИЧКО ГРЧКО МИНАТО!

By | 2019-04-03T14:12:58+11:00 April 3rd, 2019|Latest News, News by Todor Petrov|Comments Off on СПОМЕНИЦИТЕ ОД АНТИЧКА МАКЕДОНИЈА НЕ СЕ АНТИЧКО ГРЧКО МИНАТО!

Пишува Тодор ПЕТРОВ Спомениците од античка Македонија не се античко грчко минато како што велат Алексис Ципрас и Зоран Заев! Спомениците од античка Македонија се македонско културно-историско наследство! И во македонската култура и историја нема дисконтинуитет, туку континуитет од пред нашата ера до денес... Во времето на античка Македонија не постоела Грција! Атина за првпат [...]

21 02, 2019

ЧЛЕНОВИТЕ НА ВЛАДАТА И СОБРАНИЕТО КОГА ТОГАШ ЌЕ ОДГОВАРААТ ПРЕД СУДОТ НА НАРОДОТ, ИСТОРИЈАТА И ПРАВДАТА!

By | 2019-02-21T03:59:48+11:00 February 21st, 2019|Latest News, News by Todor Petrov|Comments Off on ЧЛЕНОВИТЕ НА ВЛАДАТА И СОБРАНИЕТО КОГА ТОГАШ ЌЕ ОДГОВАРААТ ПРЕД СУДОТ НА НАРОДОТ, ИСТОРИЈАТА И ПРАВДАТА!

Отфрлена кривичната пријава на СМК од 14 септември 2018 година против Димитров и Заев 20 февруари 2019 година, Скопје, Македонија - Надлежен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Скопје донесе Решение за отфрлање на кривичната пријава поднесена од Светскиот Македонски Конгрес на 14.09.2018 година против две лица за повеќе кривични дела - Повреда на угледот [...]

21 02, 2019

Заев и Димитров нема да одговараат за велепредавство

By | 2019-02-21T03:43:52+11:00 February 21st, 2019|Latest News|Comments Off on Заев и Димитров нема да одговараат за велепредавство

Скопското обвинитeлство ја отфрли кривичната пријава на Светскиот македонски конгрес поднесена против премиерот Зоран Заев и министерот за надворешни работи, Никола Димитров, за велепредавство. Надлежен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Скопје донесел решение со кое се за отфрла кривичната пријава што беше поднесена од Светскиот македонски конгрес на 14 септември минатата година против Заев [...]

19 01, 2019

КУЧИЊАТА ЛАЈАТ: ДРЖТЕ ГО КРАДЕЦОТ! А КАРАВАНИТЕ СИ ВРВАТ…

By | 2019-01-19T15:24:43+11:00 January 19th, 2019|Latest News, News by Todor Petrov|Comments Off on КУЧИЊАТА ЛАЈАТ: ДРЖТЕ ГО КРАДЕЦОТ! А КАРАВАНИТЕ СИ ВРВАТ…

Кога нешто ќе украдете, народот вели, единствен спас од ризик да ве фатат е: Стојте в место и викајте држте го крадецот... Затоа, кога ќе сретнете коментари со наслов “Тодор Петров соработник на тајните служби”, “Тодор Петров предавник”, “Тодор Петров чадор на квислинзите”, “Тодор Петров агент на ЦИА и МИ6”, “Тодор Петров шпион на КГБ”, [...]

14 12, 2018

СКАНДАЛОЗНА ОДЛУКА НА УСТАВНИОТ СУД: СЕ ПРОГЛАСИ ЗА НЕНАДЛЕЖЕН И ЈА ОТФРЛИ ИНИЦИЈАТИВАТА ЗА ПОНИШТУВАЊЕ НА ОДЛУКАТА ЗА ПРИСТАПУВАЊЕ КОН ИЗМЕНА НА УСТАВОТ ЗАРАДИ ПРОМЕНА НА ИМЕТО НА ДРЖАВАТА!

By | 2018-12-14T11:32:58+11:00 December 14th, 2018|Latest News|Comments Off on СКАНДАЛОЗНА ОДЛУКА НА УСТАВНИОТ СУД: СЕ ПРОГЛАСИ ЗА НЕНАДЛЕЖЕН И ЈА ОТФРЛИ ИНИЦИЈАТИВАТА ЗА ПОНИШТУВАЊЕ НА ОДЛУКАТА ЗА ПРИСТАПУВАЊЕ КОН ИЗМЕНА НА УСТАВОТ ЗАРАДИ ПРОМЕНА НА ИМЕТО НА ДРЖАВАТА!

Уставниот суд на Македонија на вчерашната триесет и прва седница ја отфрли иницијативата за поништување на Одлуката за пристапување кон измена на Уставот, заради примена на Спогодбата Димитров-Коѕиас за промена на името на државата и идентитетот на нацијата, донесена од Собранието на седницата одржана на 19 октомври 2018 година. Шест од девет уставни судии гласаа [...]

20 09, 2018

УСТАВНИОТ СУД ГО ПОТВРДИ ОДРЖУВАЊЕТО НА РЕФЕРЕНДУМОТ, БОЈКОТОТ ПРОДОЛЖУВА!

By | 2018-09-20T00:44:59+10:00 September 20th, 2018|Latest News, News by Todor Petrov|Comments Off on УСТАВНИОТ СУД ГО ПОТВРДИ ОДРЖУВАЊЕТО НА РЕФЕРЕНДУМОТ, БОЈКОТОТ ПРОДОЛЖУВА!

Денес во Уставниот суд на Македонија се одржа седница со единствена точка на дневен ред, разгледување на иницијативите за поништување на Одлуката за распишување на референдум, поднесени од Светскиот Македонски Конгрес и Левица, со барање за времена мерка до одлучување. Судијата известител Елена Гошева предложи поведување постапка за оценка на уставноста и законитоста на Одлуката [...]

13 08, 2018

БОЈКОТ НА РЕФЕРЕНДУМОТ, ОСТАВКА НА ВЛАДАТА И РАСПУШТАЊЕ НА СОБРАНИЕТО!

By | 2018-08-13T00:51:15+10:00 August 13th, 2018|Community, Latest News, Press Release|Comments Off on БОЈКОТ НА РЕФЕРЕНДУМОТ, ОСТАВКА НА ВЛАДАТА И РАСПУШТАЊЕ НА СОБРАНИЕТО!

Денес во големата сала на Музејот на македонската револуционерна борба во Скопје се одржува 28 Генерално Собрание на Светскиот Македонски Конгрес. На 28 Генерално Собрание на СМК присуствуваа претставници од сите делови на Македонија, европските и прекуокеанските земји Канада, САД и Австралија. Во работното претседателство на 28. Генерално Собрание на СМК беа избрани: претседателот на [...]

3 07, 2018

ЗАЕВ ОДРАБОТИ ЗА БУГАРСКИОТ И ГРЧКИОТ ИДЕНТИТЕТ НА МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНЦИТЕ ТРЕБА ДА ОДРАБОТАТ ЗАЕВ ДА ЗАВРШИ ВО ИДРИЗОВО!

By | 2018-07-03T16:42:54+10:00 July 3rd, 2018|News by Todor Petrov|Comments Off on ЗАЕВ ОДРАБОТИ ЗА БУГАРСКИОТ И ГРЧКИОТ ИДЕНТИТЕТ НА МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНЦИТЕ ТРЕБА ДА ОДРАБОТАТ ЗАЕВ ДА ЗАВРШИ ВО ИДРИЗОВО!

Пишува Тодор ПЕТРОВ - Заев вели Спогодбата со Грција ни го зајакнува идентитетот: Во графата за националност ќе пишувало Macedonian/citizen of Republic of North Macedonia! Па и сега во ООН во графата националност ни стои само Macedonian. Во сите биометриски лични исправи (лични карти, пасоши, возачки дозволи...) на сите независно од етничкото потекло, во графата [...]

27 06, 2018

ЗОШТО “REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA“ А НЕ “REPUBLIC OF NORTHERN MACEDONIA“?

By | 2018-06-27T11:28:37+10:00 June 27th, 2018|News by Todor Petrov|Comments Off on ЗОШТО “REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA“ А НЕ “REPUBLIC OF NORTHERN MACEDONIA“?

Пишува Тодор ПЕТРОВ -  Ја паметиме Тројанската војна која траела десет години, некаде меѓу 13 век п.н.е. до 12 век п.н.е. поради грабнувањето на Елена, сопруга на спартанскиот крал Менелај, брат на микенскиот крал Агамемнон, во која бил вљубен тројанскиот принц Парис, син на тројанскиот крал Пријам и неговата втора жена Хекаба. Данајците ја уништиле [...]

Load More Posts