29 11, 2018

МАНДАТОТ И ИМУНИТЕТОТ НА ПРАТЕНИКОТ НИКОЛА ГРУЕВСКИ!

By | 2018-11-29T13:02:54+11:00 November 29th, 2018|Latest News, News by Todor Petrov|Comments Off on МАНДАТОТ И ИМУНИТЕТОТ НА ПРАТЕНИКОТ НИКОЛА ГРУЕВСКИ!

Пишува Тодор ПЕТРОВ Ирелевантно дали некој некого сака или не сака. За секој важи презумцијата на невиност до правосилна судска пресуда... За сторено дело казниво со закон постојат органи кои за тоа се надлежни. На 68 седница одржана на 27 ноември 2018 година, а по предлог на комисијата за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, Собранието одобри [...]

21 11, 2018

Никола Груевски: “Во барањето за политички азил наведов дека истиот го барам заради политички прогон од новата влада предводен од партијата СДСМ”

By | 2018-11-21T03:24:50+11:00 November 21st, 2018|Latest News|Comments Off on Никола Груевски: “Во барањето за политички азил наведов дека истиот го барам заради политички прогон од новата влада предводен од партијата СДСМ”

Пишува- Никола Груевски Денес Република Унгарија, земја членка на ЕУ и НАТО, одговори позитивно на моето претходно поднесено барање за добивање политички азил заради политички прогон во Република Македонија. Во барањето за политички азил наведов дека истиот го барам заради политички прогон од новата влада предводен од партијата СДСМ. Наведов дека владата сака да ми [...]

20 10, 2018

Прес Конференција на Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски!

By | 2018-10-20T15:43:48+11:00 October 20th, 2018|Latest News|Comments Off on Прес Конференција на Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски!

„За 200 години од сега, што мислите луѓето кого ќе паметат? Оние кои го предале делото, или оние кои се бореле за него?" - ова е мисла на Бенџамин Франклин, еден од татковците на САД, и човекот кој ја донел демократијата и укинал ропството. Денес во Република Македонија се случи тажен ден, црн петок, најцрниот [...]

18 10, 2018

Letter from the President of VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski to Wes Mitchell, Assistant Secretary of State

By | 2018-10-19T23:47:09+11:00 October 18th, 2018|Latest News|Comments Off on Letter from the President of VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski to Wes Mitchell, Assistant Secretary of State

Distinguished Assistant Secretary of State Mr Mitchell, I read your letter and paid it particular attention, I would like to take this opportunity to thank you for the support my fatherland receives in terms of Euro-Atlantic integrations which are both a strategic interest of my party and of the citizens of my country. I hope that [...]

13 09, 2018

VMRO-DPMNE NEEDS TO MAKE A STAND: CALL FOR A BOYCOTT OF THIS TREACHEROUS AND ILLEGAL REFERENDUM

By | 2018-09-13T17:12:07+10:00 September 13th, 2018|Community, Latest News, Press Release|Comments Off on VMRO-DPMNE NEEDS TO MAKE A STAND: CALL FOR A BOYCOTT OF THIS TREACHEROUS AND ILLEGAL REFERENDUM

PRESS RELEASE FOR IMMEDIATE RELEASE Thursday, September 13, 2018 In light of the ‘ambiguous’ VMRO-DPMNE statement via their press conference earlier today, The World Aegean Macedonian Council - Australia wants to again categorically call for a boycott of the illegal and treacherous referendum on the Republic of Macedonia’s name and constitutional change slated for the [...]

4 09, 2018

Press conference of ‘ZK of VMRO-DPMNE -Australia’ in cooperation with ‘WMC-Australia’

By | 2018-09-04T08:08:53+10:00 September 4th, 2018|Latest News, Press Release|Comments Off on Press conference of ‘ZK of VMRO-DPMNE -Australia’ in cooperation with ‘WMC-Australia’

World Macedonian Congress - Australia and VMRO-DPMNE ZK Australia issued a joint press release on 30th of August, 2018 to call for the Macedonian public to boycott the upcoming referendum regarding the illegal negotiations and subsequent agreement between the Greek Tsiparas Government and the illegitimate Zaev regime. In a show of unity for the Macedonian [...]

24 12, 2017

Macedonia’s Largest Opposition Party Appoints New Leader

By | 2017-12-28T22:25:49+11:00 December 24th, 2017|Latest News|Comments Off on Macedonia’s Largest Opposition Party Appoints New Leader

SKOPJE, Dec 23 (Reuters) - Macedonia's main opposition party, the rightist VMRO-DPMNE formally replaced its leader Nikola Gruevski on Saturday and appointed Hristijan Mickoski, a technocrat, as his successor. Gruevski, 47, resigned earlier this month following an election defeat last year and unrest that rocked the small Balkan country in April. In his speech to [...]