29 11, 2018

ИНИЦИЈАТИВА ДО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА РЕПУБЛИКАТА ЗА ДИПЛОМАТСКИ ОДНОСИ СО 19 ДРЖАВИ!

By | 2018-11-29T12:12:07+11:00 November 29th, 2018|Latest News, Press Release|Comments Off on ИНИЦИЈАТИВА ДО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА РЕПУБЛИКАТА ЗА ДИПЛОМАТСКИ ОДНОСИ СО 19 ДРЖАВИ!

Светскиот Македонски Конгрес (СМК) до Претседателот на Републиката поднесе иницијатива за воспоставување диполоматски односи со 19 држави во светот под државното име Македонија. Во иницијативата до Претседателот на Републиката проф.д-р Ѓорге Иванов, СМК потсетува дека процесот на меѓународното етаблирање на Македонија започна после дисолуцијата на поранешна СФР Југославија, со Декларацијата за сувереност на Социјалистичка Република [...]

11 11, 2018

WMC & MHRMI File Criminal Charges Against All MPs Who Voted to Change Macedonia’s Name

By | 2018-11-11T19:52:44+11:00 November 11th, 2018|Latest News, Press Release|Comments Off on WMC & MHRMI File Criminal Charges Against All MPs Who Voted to Change Macedonia’s Name

The World Macedonian Congress and Macedonian Human Rights Movement International have filed criminal charges against Zoran Zaev, members of his government and members of parliament who voted to begin the process of amending the Macedonian Constitution. The charges (available in Macedonian here: http://mhrmi.org/news/2018/november09_m.asp) detail the crimes under the Macedonian Criminal Code, and violations of the [...]

23 08, 2018

BOYCOTT ANY PARTICIPATION OF THIS TREACHEROUS AND ILLEGAL REFERENDUM!

By | 2018-08-23T02:55:10+10:00 August 23rd, 2018|Community, Latest News, Press Release|Comments Off on BOYCOTT ANY PARTICIPATION OF THIS TREACHEROUS AND ILLEGAL REFERENDUM!

PRESS RELEASE FOR IMMEDIATE RELEASE Tuesday, August 21, 2018 The World Aegean Macedonian Council - Australia categorically condemns the illegal and treacherous referendum on the Republic of Macedonia’s name and constitutional change slated for the 30th of September 2018. We call upon all citizens of The Republic of Macedonia to boycott any participation in this [...]

21 08, 2018

НАЈВАЖНО ЗА УВИД И УПИС ВО ИЗБИРАЧКИОТ СПИСОК И БОЈКОТ НА РЕФЕРЕНДУМОТ!

By | 2018-08-22T02:09:25+10:00 August 21st, 2018|Community, Latest News, Press Release|Comments Off on НАЈВАЖНО ЗА УВИД И УПИС ВО ИЗБИРАЧКИОТ СПИСОК И БОЈКОТ НА РЕФЕРЕНДУМОТ!

При увид и упис во Избирачкиот список, важно е да ги следите чекорите како што следи: ПРВО, Најдоцна со 24.00 часот на 23 август 2018 година задолжително проверете дали Ве има на Општиот избирачки список на линкот https://izbirackispisok.gov.mk/. Внесете го вашиот единствен матичен број и бројот од сликата и кликнете БАРАЈ! ВТОРО, Пребарувањето на истиот [...]

3 07, 2018

ЗАЕВ ОДРАБОТИ ЗА БУГАРСКИОТ И ГРЧКИОТ ИДЕНТИТЕТ НА МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНЦИТЕ ТРЕБА ДА ОДРАБОТАТ ЗАЕВ ДА ЗАВРШИ ВО ИДРИЗОВО!

By | 2018-07-03T16:42:54+10:00 July 3rd, 2018|News by Todor Petrov|Comments Off on ЗАЕВ ОДРАБОТИ ЗА БУГАРСКИОТ И ГРЧКИОТ ИДЕНТИТЕТ НА МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНЦИТЕ ТРЕБА ДА ОДРАБОТАТ ЗАЕВ ДА ЗАВРШИ ВО ИДРИЗОВО!

Пишува Тодор ПЕТРОВ - Заев вели Спогодбата со Грција ни го зајакнува идентитетот: Во графата за националност ќе пишувало Macedonian/citizen of Republic of North Macedonia! Па и сега во ООН во графата националност ни стои само Macedonian. Во сите биометриски лични исправи (лични карти, пасоши, возачки дозволи...) на сите независно од етничкото потекло, во графата [...]

27 06, 2018

ЗОШТО “REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA“ А НЕ “REPUBLIC OF NORTHERN MACEDONIA“?

By | 2018-06-27T11:28:37+10:00 June 27th, 2018|News by Todor Petrov|Comments Off on ЗОШТО “REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA“ А НЕ “REPUBLIC OF NORTHERN MACEDONIA“?

Пишува Тодор ПЕТРОВ -  Ја паметиме Тројанската војна која траела десет години, некаде меѓу 13 век п.н.е. до 12 век п.н.е. поради грабнувањето на Елена, сопруга на спартанскиот крал Менелај, брат на микенскиот крал Агамемнон, во која бил вљубен тројанскиот принц Парис, син на тројанскиот крал Пријам и неговата втора жена Хекаба. Данајците ја уништиле [...]

18 06, 2018

СМК – Австралија прати писмо до Христијан Мицкоски!

By | 2018-06-19T01:48:17+10:00 June 18th, 2018|Latest News, Press Release|Comments Off on СМК – Австралија прати писмо до Христијан Мицкоски!

    До господин Христијан Мицкоски, Претседател на ВМРО-ДПМНЕ и Извршниот и централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ   Почитуван господине Мицкоски, Македонците во Австралија се загрижени за политичката криза во Македонија, посебно со потпишувањето на Спогодбата Димитров-Коѕиас. За Македонците во татковината и во светот, Спогодбата Димитров-Коѕиас за промена на името и идентитетот е ништовна и ја [...]

17 06, 2018

Д-р Ристо Попов – “Со овој црн, капитулантски документ се врши етноцид врз Македонците во Република Македонија”

By | 2018-06-17T22:08:00+10:00 June 17th, 2018|Latest News|Comments Off on Д-р Ристо Попов – “Со овој црн, капитулантски документ се врши етноцид врз Македонците во Република Македонија”

Од првиот ред на овој штетен и анти-македонски договор се гледа каква е намерата на Грција и какви цели се обидува да постигне. Пишува Д-р Ристо Попов - Во Преамбулата се пишува следното: Првата страна Грчката Република (“прва страна”) и Втората страна, која беше примена во Обдеинетите нации во согласност со резолуција 47/225 на Генералнто [...]

16 06, 2018

Community Announcement – Letter to Prime Minister Malcolm Turnbull

By | 2018-06-16T03:45:44+10:00 June 16th, 2018|Community, Latest News, Press Release|Comments Off on Community Announcement – Letter to Prime Minister Malcolm Turnbull

Community Announcement  In light of the recent developments with the Zaev administration in Macedonia acceptance of the ‘Agreement” with Greece to change Macedonia’s name and capitulate the Macedonian identity, the World Macedonian Congress Australia wish to advise we reject this treasonous Agreement to the Macedonian identity, which can only be described as cultural and ethnic [...]

16 06, 2018

Brief Analysis of Agreement – Change of Name

By | 2018-06-16T02:20:14+10:00 June 16th, 2018|Latest News|Comments Off on Brief Analysis of Agreement – Change of Name

One needs to go through the ‘agreement’ in detail to see that this document submitted by Greece for Macedonia to sign and ratify in change of name is a document that supercedes and terminates the original Interim Accord of 1995 where Greece blockaded Macedonia, crippling the economy, and forcing the country to sign the original [...]

Load More Posts