28 04, 2019

INTERVIEW OF THE PRESIDENT OF WMC ON GREEK STATE OWNED RADIO & TELEVISION, ERT

By | 2019-04-28T13:38:08+10:00 April 28th, 2019|Latest News, News by Todor Petrov|Comments Off on INTERVIEW OF THE PRESIDENT OF WMC ON GREEK STATE OWNED RADIO & TELEVISION, ERT

April 27, 2019, Skopje, Macedonia -  In this initial report, we present you just one part of the interview with the President of the World Macedonian Congress, Todor Petrov, for the state-owned Greek Radio Television ERT, with journalist Georgios Georgiadis, filmed on April 20, 2019. We will publish the subtitled interview at a later date. The President [...]

3 04, 2019

СПОМЕНИЦИТЕ ОД АНТИЧКА МАКЕДОНИЈА НЕ СЕ АНТИЧКО ГРЧКО МИНАТО!

By | 2019-04-03T14:12:58+11:00 April 3rd, 2019|Latest News, News by Todor Petrov|Comments Off on СПОМЕНИЦИТЕ ОД АНТИЧКА МАКЕДОНИЈА НЕ СЕ АНТИЧКО ГРЧКО МИНАТО!

Пишува Тодор ПЕТРОВ Спомениците од античка Македонија не се античко грчко минато како што велат Алексис Ципрас и Зоран Заев! Спомениците од античка Македонија се македонско културно-историско наследство! И во македонската култура и историја нема дисконтинуитет, туку континуитет од пред нашата ера до денес... Во времето на античка Македонија не постоела Грција! Атина за првпат [...]

21 02, 2019

ЧЛЕНОВИТЕ НА ВЛАДАТА И СОБРАНИЕТО КОГА ТОГАШ ЌЕ ОДГОВАРААТ ПРЕД СУДОТ НА НАРОДОТ, ИСТОРИЈАТА И ПРАВДАТА!

By | 2019-02-21T03:59:48+11:00 February 21st, 2019|Latest News, News by Todor Petrov|Comments Off on ЧЛЕНОВИТЕ НА ВЛАДАТА И СОБРАНИЕТО КОГА ТОГАШ ЌЕ ОДГОВАРААТ ПРЕД СУДОТ НА НАРОДОТ, ИСТОРИЈАТА И ПРАВДАТА!

Отфрлена кривичната пријава на СМК од 14 септември 2018 година против Димитров и Заев 20 февруари 2019 година, Скопје, Македонија - Надлежен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Скопје донесе Решение за отфрлање на кривичната пријава поднесена од Светскиот Македонски Конгрес на 14.09.2018 година против две лица за повеќе кривични дела - Повреда на угледот [...]

19 01, 2019

КУЧИЊАТА ЛАЈАТ: ДРЖТЕ ГО КРАДЕЦОТ! А КАРАВАНИТЕ СИ ВРВАТ…

By | 2019-01-19T15:24:43+11:00 January 19th, 2019|Latest News, News by Todor Petrov|Comments Off on КУЧИЊАТА ЛАЈАТ: ДРЖТЕ ГО КРАДЕЦОТ! А КАРАВАНИТЕ СИ ВРВАТ…

Кога нешто ќе украдете, народот вели, единствен спас од ризик да ве фатат е: Стојте в место и викајте држте го крадецот... Затоа, кога ќе сретнете коментари со наслов “Тодор Петров соработник на тајните служби”, “Тодор Петров предавник”, “Тодор Петров чадор на квислинзите”, “Тодор Петров агент на ЦИА и МИ6”, “Тодор Петров шпион на КГБ”, [...]

4 01, 2019

ПОСЛЕ РЕФЕРЕНДУМОТ ЗА ДОГОВОРОТ СО ГРЦИЈА, ЧЛЕНСТВОТО ВО НАТО Е НЕУСТАВНО ПРЕД 30 СЕПТЕМВРИ 2020 ГОДИНА!

By | 2019-01-04T05:20:34+11:00 January 4th, 2019|Latest News, News by Todor Petrov|Comments Off on ПОСЛЕ РЕФЕРЕНДУМОТ ЗА ДОГОВОРОТ СО ГРЦИЈА, ЧЛЕНСТВОТО ВО НАТО Е НЕУСТАВНО ПРЕД 30 СЕПТЕМВРИ 2020 ГОДИНА!

Светскиот Македонски Конгрес (СМК) со индигнација го отфрла ултимативното барање на генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг за целосно завршување на процедурата во врска со Преспанскиот договор во Скопје и во Атина до 15-ти февруари 2019 година. Точно е дека Уставниот суд со Решение У.број 89/2017 од 7 февруари 2017 година не поведе постапка за [...]

29 11, 2018

МАНДАТОТ И ИМУНИТЕТОТ НА ПРАТЕНИКОТ НИКОЛА ГРУЕВСКИ!

By | 2018-11-29T13:02:54+11:00 November 29th, 2018|Latest News, News by Todor Petrov|Comments Off on МАНДАТОТ И ИМУНИТЕТОТ НА ПРАТЕНИКОТ НИКОЛА ГРУЕВСКИ!

Пишува Тодор ПЕТРОВ Ирелевантно дали некој некого сака или не сака. За секој важи презумцијата на невиност до правосилна судска пресуда... За сторено дело казниво со закон постојат органи кои за тоа се надлежни. На 68 седница одржана на 27 ноември 2018 година, а по предлог на комисијата за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, Собранието одобри [...]

20 09, 2018

УСТАВНИОТ СУД ГО ПОТВРДИ ОДРЖУВАЊЕТО НА РЕФЕРЕНДУМОТ, БОЈКОТОТ ПРОДОЛЖУВА!

By | 2018-09-20T00:44:59+10:00 September 20th, 2018|Latest News, News by Todor Petrov|Comments Off on УСТАВНИОТ СУД ГО ПОТВРДИ ОДРЖУВАЊЕТО НА РЕФЕРЕНДУМОТ, БОЈКОТОТ ПРОДОЛЖУВА!

Денес во Уставниот суд на Македонија се одржа седница со единствена точка на дневен ред, разгледување на иницијативите за поништување на Одлуката за распишување на референдум, поднесени од Светскиот Македонски Конгрес и Левица, со барање за времена мерка до одлучување. Судијата известител Елена Гошева предложи поведување постапка за оценка на уставноста и законитоста на Одлуката [...]

3 07, 2018

ЗАЕВ ОДРАБОТИ ЗА БУГАРСКИОТ И ГРЧКИОТ ИДЕНТИТЕТ НА МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНЦИТЕ ТРЕБА ДА ОДРАБОТАТ ЗАЕВ ДА ЗАВРШИ ВО ИДРИЗОВО!

By | 2018-07-03T16:42:54+10:00 July 3rd, 2018|News by Todor Petrov|Comments Off on ЗАЕВ ОДРАБОТИ ЗА БУГАРСКИОТ И ГРЧКИОТ ИДЕНТИТЕТ НА МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНЦИТЕ ТРЕБА ДА ОДРАБОТАТ ЗАЕВ ДА ЗАВРШИ ВО ИДРИЗОВО!

Пишува Тодор ПЕТРОВ - Заев вели Спогодбата со Грција ни го зајакнува идентитетот: Во графата за националност ќе пишувало Macedonian/citizen of Republic of North Macedonia! Па и сега во ООН во графата националност ни стои само Macedonian. Во сите биометриски лични исправи (лични карти, пасоши, возачки дозволи...) на сите независно од етничкото потекло, во графата [...]

27 06, 2018

ЗОШТО “REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA“ А НЕ “REPUBLIC OF NORTHERN MACEDONIA“?

By | 2018-06-27T11:28:37+10:00 June 27th, 2018|News by Todor Petrov|Comments Off on ЗОШТО “REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA“ А НЕ “REPUBLIC OF NORTHERN MACEDONIA“?

Пишува Тодор ПЕТРОВ -  Ја паметиме Тројанската војна која траела десет години, некаде меѓу 13 век п.н.е. до 12 век п.н.е. поради грабнувањето на Елена, сопруга на спартанскиот крал Менелај, брат на микенскиот крал Агамемнон, во која бил вљубен тројанскиот принц Парис, син на тројанскиот крал Пријам и неговата втора жена Хекаба. Данајците ја уништиле [...]

13 04, 2018

МАМО ЈАС НЕ САКАМ ДА УМРАМ, ТАТО ЈАС ВЕЧНО ОВДЕ ЌЕ ЖИВЕАМ…

By | 2018-04-13T00:00:46+10:00 April 13th, 2018|News by Todor Petrov|Comments Off on МАМО ЈАС НЕ САКАМ ДА УМРАМ, ТАТО ЈАС ВЕЧНО ОВДЕ ЌЕ ЖИВЕАМ…

Пишува Тодор ПЕТРОВ -  Денес е ден за помен и спомен на грозоморно убиените кај Смилковското езерце, местото на грозоморното убиство... Пред шест години, на 12 април 2012 година, на ден Велики Четврток, се изврши грозоморно петкратно убиство на Филип Славковски (20), Александар Накевски (18), Цветанчо Ацевски (19) и Кире Тричковски (21) од Радишани и [...]

Load More Posts