12 01, 2019

СМК – Меѓународно соопштение за медиумите

By | 2019-01-12T22:16:17+11:00 January 12th, 2019|Latest News, Press Release|Comments Off on СМК – Меѓународно соопштение за медиумите

12/01/2019, Сиднеј, Австралија - Светскиот Македонски Конгрес (СМК) остро го осудува вчерашниот чин на велепредавство кој го изврши Владата на Македонија. СМК е длабоко разочаран од сите 81 пратеник кои гласаа "ЗА" за промената на уставот и преименување на Република Македонија. Меѓународен Претседател Господин Тодор Петров, Меѓународен Под-Претседател и Глобален главен оперативен директор Џим Стефановски [...]

4 09, 2018

Press conference of ‘ZK of VMRO-DPMNE -Australia’ in cooperation with ‘WMC-Australia’

By | 2018-09-04T08:08:53+10:00 September 4th, 2018|Latest News, Press Release|Comments Off on Press conference of ‘ZK of VMRO-DPMNE -Australia’ in cooperation with ‘WMC-Australia’

World Macedonian Congress - Australia and VMRO-DPMNE ZK Australia issued a joint press release on 30th of August, 2018 to call for the Macedonian public to boycott the upcoming referendum regarding the illegal negotiations and subsequent agreement between the Greek Tsiparas Government and the illegitimate Zaev regime. In a show of unity for the Macedonian [...]