4 01, 2019

ПОСЛЕ РЕФЕРЕНДУМОТ ЗА ДОГОВОРОТ СО ГРЦИЈА, ЧЛЕНСТВОТО ВО НАТО Е НЕУСТАВНО ПРЕД 30 СЕПТЕМВРИ 2020 ГОДИНА!

By | 2019-01-04T05:20:34+11:00 January 4th, 2019|Latest News, News by Todor Petrov|Comments Off on ПОСЛЕ РЕФЕРЕНДУМОТ ЗА ДОГОВОРОТ СО ГРЦИЈА, ЧЛЕНСТВОТО ВО НАТО Е НЕУСТАВНО ПРЕД 30 СЕПТЕМВРИ 2020 ГОДИНА!

Светскиот Македонски Конгрес (СМК) со индигнација го отфрла ултимативното барање на генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг за целосно завршување на процедурата во врска со Преспанскиот договор во Скопје и во Атина до 15-ти февруари 2019 година. Точно е дека Уставниот суд со Решение У.број 89/2017 од 7 февруари 2017 година не поведе постапка за [...]

30 09, 2018

Macedonian Referendum in Australia

By | 2018-09-30T13:37:48+10:00 September 30th, 2018|Latest News, Press Release|Comments Off on Macedonian Referendum in Australia

The 'Bojkotiram' and Boycott movement was a resounding success globally, with a total of just 2785 registered diaspora expected to attend polling booths to vote for a name change for Macedonia. The Australian Macedonian diaspora numbered a total of 16 voters who attended the Embassy in Canberra and Consulate in Melbourne to vote in the Referendum. [...]