20 06, 2017

МАКЕДОНЦИТЕ СО ИНДИГНАЦИЈА ОТФРЛААТ ЗАЕДНИЧКО МАКЕДОНСКО-БУГАРСКО ЧЕСТВУВАЊЕ НА 2 АВГУСТ КАКО БУГАРСКИ ПРАЗНИК!

By | 2017-08-01T02:13:21+10:00 June 20th, 2017|Latest News, News by Todor Petrov|Comments Off on МАКЕДОНЦИТЕ СО ИНДИГНАЦИЈА ОТФРЛААТ ЗАЕДНИЧКО МАКЕДОНСКО-БУГАРСКО ЧЕСТВУВАЊЕ НА 2 АВГУСТ КАКО БУГАРСКИ ПРАЗНИК!

20 јуни 2017 година, Софија, Бугарија - Светскиот Македонски Конгрес (СМК) со индигнација ја отфрла изјавата и намерата на премиерот Зоран Заев од денешната средба со бугарскиот премиер Бојко Борисов за заедничко македонско-бугарско чествување на Илинден на 2 август годинава во Крушево, за кога е најавено и потпишување на Договорот за добрососедство меѓу Македонија Бугарија, [...]

20 06, 2017

ДИЈАГНОЗА ЈОХАНЕС ХАН: БУГАРИЈА ПОСЛЕ БУГАРИТЕ…

By | 2017-08-01T02:07:31+10:00 June 20th, 2017|Latest News, News by Todor Petrov|Comments Off on ДИЈАГНОЗА ЈОХАНЕС ХАН: БУГАРИЈА ПОСЛЕ БУГАРИТЕ…

27 јуни 2017 година. Задолжително четиво... Воведна забелешка на Тодор ПЕТРОВ ... Јоханес Хан е Австриец, роден на 2 декември 1957 година во Виена, тој е австриски политичар од Народната партија во Австрија. Од 9.II.2010 до 1.XI.2014 година во Европската комисија на Баросо, Јоханес Хан е евро-комесар за регионална политика, а од 1.XI.2014 година во [...]

19 06, 2017

МАКЕДОНЦИТЕ ОТФРЛААТ ГЕОГРАФСКА ОДРЕДНИЦА НА ИМЕТО, БИДЕЈЌИ ЗА НИВ МАКЕДОНИЈА Е ЕТНОЛОГИЈА И ИДЕНТИТЕТСКО ПРАШАЊЕ А НЕ ГЕОГРАФИЈА!

By | 2017-08-01T02:16:43+10:00 June 19th, 2017|Latest News, News by Todor Petrov|Comments Off on МАКЕДОНЦИТЕ ОТФРЛААТ ГЕОГРАФСКА ОДРЕДНИЦА НА ИМЕТО, БИДЕЈЌИ ЗА НИВ МАКЕДОНИЈА Е ЕТНОЛОГИЈА И ИДЕНТИТЕТСКО ПРАШАЊЕ А НЕ ГЕОГРАФИЈА!

19 јуни 2017 година, Атина, Грција - Светскиот Македонски Конгрес (СМК) со индигнација го отфрла наци-фашистичкиот предлог на Владата во Атина за географската одредница “Вардарска“ на државното име Македонија со обвинение дека таа “би ги исклучила сите иредентистички барања на Скопје.“ СМК потсетува дека Македонците немаат територијални претензии спрема Грција, ниту државното име Македонија тоа [...]

Load More Posts