20 06, 2017

МАКЕДОНЦИТЕ ОТФРЛААТ ГЕОГРАФСКА ОДРЕДНИЦА НА ИМЕТО, БИДЕЈЌИ ЗА НИВ МАКЕДОНИЈА Е ЕТНОЛОГИЈА И ИДЕНТИТЕТСКО ПРАШАЊЕ А НЕ ГЕОГРАФИЈА!

By | 2017-06-20T13:50:30+10:00 June 20th, 2017|Latest News, News by Todor Petrov|2 Comments

19 јуни 2017 година, Атина, Грција – Светскиот Македонски Конгрес (СМК) со индигнација го отфрла наци-фашистичкиот предлог на Владата во Атина за географската одредница “Вардарска“ на државното име Македонија со обвинение дека таа “би ги исклучила сите иредентистички барања на Скопје.“ СМК потсетува дека Македонците немаат територијални претензии спрема Грција, ниту државното име Македонија тоа [...]

Load More Posts