30 06, 2017

ДА НЕ БИДЕ ДВОЈАЗИЧНОТО НЕРАЗБРАНО!

By | 2017-08-01T02:05:41+10:00 June 30th, 2017|Latest News|Comments Off on ДА НЕ БИДЕ ДВОЈАЗИЧНОТО НЕРАЗБРАНО!

Пишува Тодор ПЕТРОВ 30 јуни 2017 година ДУИ, ДПА, Алијанса за Албанците и БЕСА со таканаречената “тиранска платформа“ од 29 декември 2016 година, недвосмислено побараа членот 7 од Уставот да се измени и да гласи: “На целата територија во Република Македонија и во нејзините меѓународни односи службени јазици се македонскиот јазик и неговото кирилско писмо [...]

26 06, 2017

DNA Testing Annihilates Greek Propaganda

By | 2017-06-26T17:45:57+10:00 June 26th, 2017|Latest News|Comments Off on DNA Testing Annihilates Greek Propaganda

By Victor Bivell  Originally published by Pollitecon Publications  Governments are not supposed to tell you who you are. That's a job for your parents. But in Greece the government does tell you who you are, and if you disagree you are in big trouble and can be seen as an enemy of the state. As [...]

25 06, 2017

Toni Matičevski – Australian Macedonian Fashion Designer

By | 2017-06-25T18:58:49+10:00 June 25th, 2017|Latest News|Comments Off on Toni Matičevski – Australian Macedonian Fashion Designer

Business Profile on Toni Matičevski (Macedonian: Тони Матичевски) (1977-) Melbourne-based fashion designer. Matičevski's parents migrated from Macedonia. He grew up in Seddon, an inner-western suburb of Melbourne with a sizable Macedonian community. Toni Matičevski Born 1977 Melbourne, Australia Nationality Macedonian Australian Education University Graduate Occupation Fashion designer Labels Maticevski     HISTORY TONI MATICEVSKI LAUNCHED [...]

23 06, 2017

ВРХОВИСТИЧКИОТ ЛАВИРИНТ ВО МАКЕДОНИЈА

By | 2017-08-01T02:10:29+10:00 June 23rd, 2017|Latest News, News by Todor Petrov|Comments Off on ВРХОВИСТИЧКИОТ ЛАВИРИНТ ВО МАКЕДОНИЈА

23 јуни 2017 година - Пишува Тодор ПЕТРОВ Во почетокот на плурализмот, за СДСМ, ВМРО-ДПМНЕ беше бугарофилска партија, лидерот Љупчо Георгиевски беше дежурен бугарофил. Тито Петковски расфрлаше бугарски летоци во Скопје со обвинение: ВМРО-ДПМНЕ е бугарофилска партија. Во почетокот на плурализмот, за ВМРО-ДПМНЕ, СДСМ беше србоманска партија, лидерот Бранко Црвенковски беше дежурен србоман. На прашањето до [...]

22 06, 2017

БУГАРИЈА Е МАКЕДОНИЈА, ДАЛЕКУ СЕ ТАТАРСТАН, МОНГОЛИЈА И КИНА!

By | 2017-06-22T13:57:21+10:00 June 22nd, 2017|Latest News, News by Todor Petrov|Comments Off on БУГАРИЈА Е МАКЕДОНИЈА, ДАЛЕКУ СЕ ТАТАРСТАН, МОНГОЛИЈА И КИНА!

Пишува Тодор ПЕТРОВ Конечно, на актуелниот бугарски премиер Бојко Борисов му успеа: Го донесе Зоран Заев пред Споменикот на Самоил во Софија и двајцата положија цвеќе и се поклонија пред “Царот на Бугарија“. Дури и директорот на Бугарскиот национален историски музеј, Божидар Димитров, по повод посетата на Зоран Заев во Бугарија, за бугарската емисија “Денот [...]

21 06, 2017

World Refugee Day

By | 2017-06-21T18:27:08+10:00 June 21st, 2017|Latest News|Comments Off on World Refugee Day

By Alexander Stoinis 1913, when 51% of Macedonia was awarded to Greece, no thanks to the Bucharest Treaty of 1913, following the Balkan Wars, Greece commenced exhaustive acts of genocide and persecution on its supposedly non-existent minorities during the 20th Century alone, particularly those who refer to themselves as Macedonian, Turkish and Vlach. Many such [...]

20 06, 2017

МАКЕДОНЦИТЕ ОТФРЛААТ ГЕОГРАФСКА ОДРЕДНИЦА НА ИМЕТО, БИДЕЈЌИ ЗА НИВ МАКЕДОНИЈА Е ЕТНОЛОГИЈА И ИДЕНТИТЕТСКО ПРАШАЊЕ А НЕ ГЕОГРАФИЈА!

By | 2017-06-20T13:50:30+10:00 June 20th, 2017|Latest News, News by Todor Petrov|Comments Off on МАКЕДОНЦИТЕ ОТФРЛААТ ГЕОГРАФСКА ОДРЕДНИЦА НА ИМЕТО, БИДЕЈЌИ ЗА НИВ МАКЕДОНИЈА Е ЕТНОЛОГИЈА И ИДЕНТИТЕТСКО ПРАШАЊЕ А НЕ ГЕОГРАФИЈА!

19 јуни 2017 година, Атина, Грција – Светскиот Македонски Конгрес (СМК) со индигнација го отфрла наци-фашистичкиот предлог на Владата во Атина за географската одредница “Вардарска“ на државното име Македонија со обвинение дека таа “би ги исклучила сите иредентистички барања на Скопје.“ СМК потсетува дека Македонците немаат територијални претензии спрема Грција, ниту државното име Македонија тоа [...]

20 06, 2017

АТИНА ДОЛЖИ ИЗВИНУВАЊЕ И РЕПАРАЦИИ ЗА НАСИЛНО ПРОГОНЕТИТЕ МАКЕДОНЦИ ОД ОКУПИРАНИОТ ДЕЛ НА МАКЕДОНИЈА!

By | 2017-08-01T02:15:12+10:00 June 20th, 2017|Latest News, News by Todor Petrov|Comments Off on АТИНА ДОЛЖИ ИЗВИНУВАЊЕ И РЕПАРАЦИИ ЗА НАСИЛНО ПРОГОНЕТИТЕ МАКЕДОНЦИ ОД ОКУПИРАНИОТ ДЕЛ НА МАКЕДОНИЈА!

20 јуни 2017 година, Скопје, Македонија - Сојузот на Македонците од Егејот МАКЕДОН, Здружението на Македонците од Егејскиот дел на Македонија - Битола, Матицата на иселениците од Македонија, Сојузот на Македонците со исламска религија, Светскиот Македонски Младински Конгрес и Светскиот Македонски Конгрес, по повод светскиот Ден на бегалците, од Владата во Атина повторно бараат укинување [...]

20 06, 2017

МАКЕДОНЦИТЕ СО ИНДИГНАЦИЈА ОТФРЛААТ ЗАЕДНИЧКО МАКЕДОНСКО-БУГАРСКО ЧЕСТВУВАЊЕ НА 2 АВГУСТ КАКО БУГАРСКИ ПРАЗНИК!

By | 2017-08-01T02:13:21+10:00 June 20th, 2017|Latest News, News by Todor Petrov|Comments Off on МАКЕДОНЦИТЕ СО ИНДИГНАЦИЈА ОТФРЛААТ ЗАЕДНИЧКО МАКЕДОНСКО-БУГАРСКО ЧЕСТВУВАЊЕ НА 2 АВГУСТ КАКО БУГАРСКИ ПРАЗНИК!

20 јуни 2017 година, Софија, Бугарија - Светскиот Македонски Конгрес (СМК) со индигнација ја отфрла изјавата и намерата на премиерот Зоран Заев од денешната средба со бугарскиот премиер Бојко Борисов за заедничко македонско-бугарско чествување на Илинден на 2 август годинава во Крушево, за кога е најавено и потпишување на Договорот за добрососедство меѓу Македонија Бугарија, [...]

20 06, 2017

ДИЈАГНОЗА ЈОХАНЕС ХАН: БУГАРИЈА ПОСЛЕ БУГАРИТЕ…

By | 2017-08-01T02:07:31+10:00 June 20th, 2017|Latest News, News by Todor Petrov|Comments Off on ДИЈАГНОЗА ЈОХАНЕС ХАН: БУГАРИЈА ПОСЛЕ БУГАРИТЕ…

27 јуни 2017 година. Задолжително четиво... Воведна забелешка на Тодор ПЕТРОВ ... Јоханес Хан е Австриец, роден на 2 декември 1957 година во Виена, тој е австриски политичар од Народната партија во Австрија. Од 9.II.2010 до 1.XI.2014 година во Европската комисија на Баросо, Јоханес Хан е евро-комесар за регионална политика, а од 1.XI.2014 година во [...]

Load More Posts